האוס על ידי GRAUX & BAEYENS אדריכל ב Destelbergen, בלגיה

האוס על ידי GRAUX & BAEYENS אדריכל ב Destelbergen, בלגיה

פרויקט:בית DS
אדריכלים:GRAUX & BAEYENS אדריכל
מקום:Destelbergen, Belgium
שטח:3,358 sf
תמונות מאת:פיליפ ברייס, ז'וליין לאנו

האוס על ידי GRAUX & BAEYENS אדריכל

GRAUX & BAEYENS אדריכלהשלימו שיפוץ והרחבה של בית חווה בלגי מסורתי, "פרמט". המבנה שתחילתו בשנות ה -70 נשמר, אך הוא גם קיבל מספר תוספות חדשות למבנהו.
מראה חדש ורענן של בית DS הוא הכל על הסגנון העכשווי. הפנים שלה שחור ולבן מנוגדים יודע איך למשוך את תשומת הלב של העיניים שלך מתי והיכן הוא נחוץ בעת ריצוף עץ מחבר את המבטא המנוגד של הפנים.

הבית ממוקם באזור מגורים טיפוסי. המגרשים מאופיינים בגנים אחוריים גדולים וברצועות גן צדדיות זניחות.

ניתן לתאר את הנכס כ"פרמטה בלגית" טיפוסית, או חיקוי של בית חווה משנות השבעים.

הלקוח רכש את הנכס לפני 10 שנים. הקצר היה להפוך את הבית כדי להבטיח חיים מרווחים, בהירים ועכשוויים.

שלא כמו ההסתגלות הכוללת שהלקוח חשב, בחרו האדריכלים לשמר את הארכיטיפ של הבית דמוי החווה, והוסיפו שלוחה שחתרה לדיסוננס, עימות, שמטרתו לחדד את שתי הגופים ולהשיג סימביוזה בין הישנים לחדשים.

ארבעה כרכים מונחים כנגד הכרך הקיים כבדים גדולים, כדי ללכוד אור וליצור עור חדש. כרך חמישי, נפרד מכיל את בית הבריכה.

שני התערבויות אלה, הארכה ובית הבריכה, מגדירים את שטח הגן הגדול, המחובר בין הטרסות והבריכה.

החלקים האחרים של הקונכייה נותרים ללא פגע ומשמרים מראה של נפח קריא באופן אינדיבידואלי.

אבל בפנים נוצר שילוב של ישן וחדש:

החלל החדש שנוצר על ידי הציורים מתחבר דרך ארון קיר רציפה אל הסלון בצורת L הקיים נפתח כמאוורר נרמס לתוך האור.

ארונות ארוכים ממוקמים באלכסון ומפרידים את חדר המגורים מחלקי השירות (הכניסה, המחסן, חדר האמבטיה, חדר המשחקים) ומשלבים פונקציות כמו אח, ספרייה, מטבח, … באמצעות התערבויות קונסטרוקטיביות ספציפיות ביותר, הבית הקיים נפתח ונגשר האחורי החדש. התוצאה היא מרחב מחיה פתוח שבו הגן עם העונות המתפתחות שלו משחק תפקיד מרכזי.

לארון יש מטרה כפולה. ראשית, מרחב המחיה נפרדו מן החלקים המעשיים (כניסה, חדר אחסון, חדר אמבטיה, חדר משחקים) ושנית, תכונות רבות ושונות משולבות (אח, ספרייה, מטבח, …)

המרפסת המקורה משולבת בגב החדש.

האחורית החדשה נתפסת כמסגרת עץ. מבנה קיר יבש זה הוא דרך מהירה של עבודה הובילה לצמצום תקופת הבנייה.

GRAUX & BAEYENS אדריכל












Like this post? Please share to your friends:
כתיבת תגובה

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: