קאזה 1217 על ידי H Arquitectes ב L'Escala, ספרד

קאזה 1217 על ידי H Arquitectes ב L'Escala, ספרד

פרויקט:קאזה 1217
אדריכלים:H
מקום:L'Escala, ספרדשטח:6,458 רגל רבוע (שטח)
תמונות מאת:אדריה גולא

1217 על ידי H Arquitectes

אדריכלים ספרדיםHעיצבו את בית 1217 או כפי שהוא ידוע רשמית קאזה 1217 בעיירה L'Escala של גירונה, ספרד.
הבית ממוקם על מגרש 6,500 מטרים רבועים עם טופוגרפיה רכה. העלילה היתה ברורה של כל חסימות אשר עשה את העבודה די הרבה יותר קל ומהיר.
בית זה משמש למגורים לזוג צעיר. זהו עיצוב של שתי קומות המציע נופים של הר פאני ושל כנסיית דה קריוס.
החללים הפנימיים והאזורים החיצוניים מחוברים באמצעות סדרה של מרפסות מחוברות.

ממוקם l'Escala (גירונה) ליד מונטגו קוב ללא מאפיינים עירוניים מיוחדים. שטח מלבני בצורת 600 מ"ר עם כל השירותים העירוניים; טופוגרפיה רכה, פנים בכיוון צפון-דרום לאורך המגרש. לא היה קיים מצב קיים באתר, לא צמחיה ולא אלמנט בנוי.

תנאים

התוכנית היתה פשוטה, לפתח בית לזוג; עם זאת היו כמה תנאים אשר סייעו להתחיל לקבל את ההחלטות הראשונות: הבית צריך שתי קומות כדי לאפשר תצוגות אל ההר הררי ואת Cap de Creus. הלקוחות גם דמיינו מרפסות כמרחבי מעבר בשתי הקומות כדרך לקישור בין סביבות פנימיות וחיצוניות; שטח בקומת הקרקע לעבוד כחדר עזר וכמה חדרים עם חדר אמבטיה לארח אורחים.

פרויקט

בשל הסביבה הלא נעימה של העלילה הוצע לשתול את כל צורות הצמחייה על שטחו. הכוונה היתה לשנות את התפיסה על ידי הצפיפות עם הצמחייה ועל מנת למנוע יצירת גדר. בעוד קומת הקרקע קשורה למרחב החיצוני, הקומה הראשונה קשורה לתצוגות נוף. תנאים אלה מגדירים את המבנה הלוגי הראשון של הבית: שלוש תוכניות אופקיות נפתחו לחלוטין על שטחן. על מנת להגיב על "נוח" התוכנית של חצי הבית של השטח של כל קומה יהיה תפוס על ידי "תיבת" קל. שתי קופסאות אלה ימוקמו בכיוונים מנוגדים בכל קומה כדי ליצור קשר אופטימלי עם החלל החיצוני, תלוי באיזו קומה. הקופסה בקומת הקרקע ממוקמת על הצד הצפוני כדי לנצל את האוריינטציה הדרומית של הגלריה ומכילה את המטבח וחדר עזר / אחסון שעובד במרפסת בקיץ וכחלל רווח סולארי בחורף. הקופסה שבקומה הראשונה מחזיקה שני חדרים קטנים: גודלם מאפשר לקבל רווח של ניכוס שטח הגלריה החיצוני על ידי המשתמשים. שטח זה ישמש כמרפסת בקיץ וכמחקר בחורף. בעוד הקופסאות מכילות את החלל המתוכנן 'נוח', חללי הגלריה הלא מתוכנתים נחשבים לשימוש עם מערכת תרמית פסיבית בכל ימות השנה.

H

בנייה

המבנה, המבוסס על עמודי בטון ולוחות, הוא ההשקעה החשובה ביותר של תקציב הפרויקט. הוא מכיל את אינרציה תרמית ובו בזמן מאפיינת חללי גלריה וכתוצאה מכך את שאר הבית. האסטרטגיה של תיבות מגיב על מערכת בונה מכנית: הם מורכבים על ידי מסגרת בלון, לוחות OSB ו מחיצות גבס. תא האוויר בתוך מחיצות הקירות מאפשר אחסון של כמות עצומה של בידוד, הימנעות יתר של אינרציה תרמית של החדרים, כי צריך להיות התחמם במהירות במהלך החורף זמן. במקביל היא מאפשרת למקם את כל האלמנטים הטכניים בבית שבו מבנה בטון נשאר גלוי לחלוטין ללא אלמנטים מוסתרים. לבסוף, לוחות בטון מעץ נבחרו כמו חיפוי עבור תיבות.

התנהגות בניין

הגלריות הפונות מזרחה לדרום מבטיחות רמה גבוהה של רווח סולארי. הם עבדו ללא כל הסתגלות במהלך ימי החורף ועבדו באותו זמן כמו כרית תרמית עבור "נוחות" רווחים. בלילה, וילונות להפחית את אובדן החום בעוד תנור עצים מספק אקלום. אלמנטים אלה למנוע גם את הבית כדי להתקרר בתקופות כי הוא ריק. הקופסאות (מבודדות היטב, עם הידוק אוויר וללא אינרציה תרמית) יש מערכת משאבת חום אווירית אשר מביא חימום מהיר אלה רווחים כאשר משתמשים חוזרים לאחר היעדרות ארוכה.

H

Like this post? Please share to your friends:
כתיבת תגובה

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: