Bitten House by arnau estudi d'arquitectura בספרד

Bitten House by arnau estudi d'arquitectura בספרד

פרויקט:בית ננשך
אדריכלים:ארנאו
מקום:סנט פליו דה Pallerols, ספרד
תמונות מאת:מארק טורה, באדיבות ארנאו אסטודי ד'ארקוויטורה

בית ננשך על ידי ארנאו אאודיקטורורה

ממוקם בלב עמק על גדת הנהר של Brugent,בית ננשךנראה סגור כמו קופסה לשמירה על אוצרות קטנים. הוא תוכנן על ידיארנאולנצל את שמש הבוקר הראשונה, את נוף מגדל הפעמונים בצד השני של הנהר, את צוקי הרחוק, את מבוך גזעי העצים של היער שבגדת הנהר ואת שאר סביבתו. זה מתחבר עם הסביבה כל כך טוב, כי זה הופך להיות חלק מכל מה שמקיף אותו.

מהאדריכלים:"השטח שבו הוא ממוקם הוא מורכב ומפואר, ולכן אנו מציגים בית עם רצון להגיב על כל הקובעים של העלילה עם מעט מאוד מילים, כמעט רק עם שתיקה מכובדת. לכן, אנו מציעים קובייה מבטון מזוין התצפית על הנוף, מחפש את השמש ומחבר את החללים הפנימיים עם הגן, תוך שימוש מינימלי של מחוות אפשרי אבל עם מקסימום כוח. ארבע הנגיסות בארבע הפינות האחוריות של הבית מדגישות את הקשר בין הבית לבין שאר העלילה ועם החיצוני; גס כמו עור אפרסק, רק כאשר אנו נושכים את זה פירות מתוקים של בטון, אנו מגלים את כל רעננות מוסתר בפנים שלה.על קומת הקרקע, אחד הפסקות בפינת מספק גישה לבית מהרחוב למקום מכוסה שבו כלי רכב ניתן להשאיר. בפינה הנגדית יש מרפסת גדולה שמאירה באור ומשמשת יציאה לגינה, למטבח ולחדרי האוכל, ובמקביל, מול הדרום, היא מתפקדת כמרחב מעבר נעים בין פנים לחוץ ".

"לגבי הקומה הראשונה, שתי נגיסות לספק מקום לשני מרפסות, נגיש מחדרי השינה ומחקר, ועל שני צהרים הממלאים עם האור את החללים הפנימיים יותר של קומת הקרקע.הארגון של התוכנית הפונקציונלית זה דיור מחולק בשלוש רמות: – בקומת הקרקע, אנו מוצאים את הכניסה, חדר האוכל בשילוב עם סלון, מטבח, חדר אמבטיה וחדר עם גישה ישירה מן המרפסת הכניסה מהמטבח. האח, נפח בעקביות גבוהה עשוי בטון זהה לשאר הבית, הוא הרחבה של מהות הבניין בגרעין חי של הבית.- הקומה הראשונה היא שם החדרים, שניים מהם סגורים, והשלישי פתוח וניתן להתאימו לשימושים שונים. כמו כן, ישנם שני חדרי אמבטיה מאובזרים, חדר כביסה ושתי מרפסות בפינות המנוגדות, בדרום מזרח ובצפון מערב. הקביעה היא חלקה מאוד, כדי למנוע את תחושת חלל חלוקה: המדרכה עץ זהה עבור כל הרצפה, את המסילה של דלתות הזזה הם סומק עם התקרה שווא, קירות מחיצה הם חופשיים והם מייצרים את הצעדים הנדרשים הימנעות כל מגע ביניהם … – מרתף מתאים שטח רב לשימוש נגיש מחסן בקומת הקרקע. התאורה של חלל זה נפתרת עם שימוש בצמתים כלפי פנים בריכת השחייה; זה מסת המים בתנועה מעניק תחושה של חוסר משקל על המרחב. "

"בטון ועץ הם החומרים העיקריים, שנבחרו לבניית הבית. הראשון, צבעוני מעט במערך הצבעים הארצי, קובע את המבנה והחזיתות, תוך בניית הקובייה הלא מושלמת, נקודת המוצא המושגית של הפרויקט. רצועות העץ האנכיות מרכיבות את הקישוט המופיע אחרי שנשכה את הפרי היחידי: הן עיסת הבית. יתר על כן, הפריסה מאפשרת לאלו המתגוררים בבית להתחבר לעולם החיצוני (הנוף, הקרינה הסולארית, היציאה אל הגן והטרסות …) בקנה מידה שיכול להשתנות בין מבט חשאי של מרגל למבט חסר בושה , אשר הופך אפשרי כאשר לוחות הזזה, עשוי רצועות עץ, הם התרחקו עד שהם נעלמים. חומר חשוב נוסף בתצורה של הבית החיצוני הוא צמחייה: המסה של שיחים קצרים של אלון הולם כי כבר ממוקם אסטרטגית על שני הצדדים מקשה על הגישה למזימה מבחוץ. היעדר גדר יחד עם הרחבת המדרכה עד למרפסת הכניסה מסייע לטשטש את הגבול בין העלילה לבין סביבתה. זהו אחד הכוונות החשובות ביותר של הפרויקט, עקבית עם ההחלטה לבנות נפח חזק שאינו דורש שום הגנה אחרת, מלבד אחד כי הבניין עצמו מספק.פירות הם צריכים להיות אכלו ולהפיץ על אף זרע שהם נושאים בפנים. מי יודע אם אחת הנשיכות שניתנו לבית הזה היתה עמוקה מספיק לבלוע את האבן? רק הזמן ייתן לנו את התשובה ".

Like this post? Please share to your friends:
כתיבת תגובה

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: